En enkel och mycket god kladdkaka som smakar som vore den gjord på dyr choklad, fast det är vanlig kakao.
Kakan fungerar också som efterrätt med t.ex. en silad hallonsås, lite vispad grädde eller glass. Men den är mäktig. Det räcker med små bitar.
En enkel och mycket god kladdkaka som smakar som vore den gjord på dyr choklad, fast det är vanlig kakao.
Kakan fungerar också som efterrätt med t.ex. en silad hallonsås, lite vispad grädde eller glass. Men den är mäktig. Det räcker med små bitar.
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret försiktigt och ta bort det från värmen.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Rör sedan ner ett ägg i taget och därpå mjölet. Blanda väl till en slät smet.
Smörj en form, c:a 24 cm i diameter, med lite smör och bröa den sedan med ströbröd.
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen.
Om man gräddar c:a 20 minuter blir kakan lös och rinnig i mitten. Vill man ha den mindre lös, låt stå några minuter till.
Låt kakan svalna och gärna stå i kylen en stund. Den blir fastare när den svalnar.