En god chokladkaka eller chokladbakelse med annorlunda espressomousse. Passar bra att göra om man ska få många gäster.
Chokladkaka med espressomousse
Ingredienser (16 portion)
Chokladkakan
4 ägg
25 g strösocker
75 g mjöl
25 g kakao
6 cl kaffelikör
Espressomousse
3 dl vispad grädde
4 ägg
100 g strösocker
10 cl kall espresso
Tillagning
Chokladkakan: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en c:a 16x16 cm ugnsäker form.
Vispa ägg och socker luftigt.
Tillsätt kaffelikör och mixa lite till.
Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten.
Blanda allt väl.
Häll i formen och grädda i 18-20 minuter.
Espressomousse: Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader.
Ta bort från värmen och vispa tills det blir tjockt.
Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson.
Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp.
Lägg tillbaka botten i formen.
Spritsa över ett lagger med espressomoussen. Ställ resten av moussen kallt i väntan på servering.
Lägg på tårttoppen.
Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering.
Skär i rutor om 4x4 cm och spritsa på en klick espressomousse.