Chokladkaka med espressomousse

En god chokladkaka eller chokladbakelse med annorlunda espressomousse. Passar bra att göra om man ska få många gäster.

Ingredienser (16 portion)

Chokladkakan
4 ägg
25 g strösocker
75 g mjöl
25 g kakao
6 cl kaffelikör
Espressomousse
3 dl vispad grädde
4 ägg
100 g strösocker
10 cl kall espresso

Tillagning

Chokladkakan: Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en c:a 16x16 cm ugnsäker form.

Vispa ägg och socker luftigt.

Tillsätt kaffelikör och mixa lite till.

Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten.

Blanda allt väl.

Häll i formen och grädda i 18-20 minuter.

Espressomousse: Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader.

Ta bort från värmen och vispa tills det blir tjockt.

Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson.

Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp.

Lägg tillbaka botten i formen.

Spritsa över ett lagger med espressomoussen. Ställ resten av moussen kallt i väntan på servering.

Lägg på tårttoppen.

Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering.

Skär i rutor om 4x4 cm och spritsa på en klick espressomousse.

Fler liknande recept