
Goda cup cakes med härlig chokladsmak och passade hallonfrosting. Vill man inte ha strössel på så går det även bra med färska hallon.
Goda cup cakes med härlig chokladsmak och passade hallonfrosting. Vill man inte ha strössel på så går det även bra med färska hallon.
3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hallonfrosting
80 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg
Garnering
strössel
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet.
Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.
Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg.
Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.