Goda cup cakes med härlig chokladsmak och passade hallonfrosting. Vill man inte ha strössel på så går det även bra med färska hallon.
Chokladcupcakes med hallonfrosting
Ingredienser (20 portion)
3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hallonfrosting
80 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg
Garnering
strössel
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet.
Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.
Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg.
Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.