Chokladcupcakes med hallonfrosting

Goda cup cakes med härlig chokladsmak och passade hallonfrosting. Vill man inte ha strössel på så går det även bra med färska hallon.

[ssba-buttons]

Ingredienser (20 portion)

3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hallonfrosting
80 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg
Garnering
strössel

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.

Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.

Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet.

Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.

Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt.

Vispa i Philadelphiaosten.

Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg.

Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.

Fler liknande recept