Chokladcheesecake

I hemlandet USA är chocolate cheesecake väldigt, väldigt populärt.

Ingredienser (6 portion)

15-16 digestivekex
2 msk kakao
1 ½ msk strösocker
125 gram smält smör
Fyllning
800 gram cream cheese (t.ex. philadelphiaost)
2 ½ dl strösocker
4 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
5 ägg
3 dl choklad, hackad i grova bitar
Dekoration
hyvlad choklad

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Ta fram en springform och kläm fast ett bakplåtspapper vid botten.

Kör digestivekex, kakao, socker och smör i en matberedare.

Tryck ut degen i en pajform.

Rör ihop cream cheese, socker, 2 msk utav mjölet, vaniljsocker och salt till en jämn smet med en slickepott.

Rör sedan i äggen, ett i taget.

Blada sedan den krossade choklade med det resterande mjölet och vänd ner i smeten.

Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 tim och 15 min, tills kakan är fast.

Låt kakan svalna och kyl sedan i minst 4 timmar.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält