
I hemlandet USA är chocolate cheesecake väldigt, väldigt populärt.
I hemlandet USA är chocolate cheesecake väldigt, väldigt populärt.
15-16 digestivekex
2 msk kakao
1 ½ msk strösocker
125 gram smält smör
Fyllning
800 gram cream cheese (t.ex. philadelphiaost)
2 ½ dl strösocker
4 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
5 ägg
3 dl choklad, hackad i grova bitar
Dekoration
hyvlad choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en springform och kläm fast ett bakplåtspapper vid botten.
Kör digestivekex, kakao, socker och smör i en matberedare.
Tryck ut degen i en pajform.
Rör ihop cream cheese, socker, 2 msk utav mjölet, vaniljsocker och salt till en jämn smet med en slickepott.
Rör sedan i äggen, ett i taget.
Blada sedan den krossade choklade med det resterande mjölet och vänd ner i smeten.
Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 tim och 15 min, tills kakan är fast.
Låt kakan svalna och kyl sedan i minst 4 timmar.