Chokladbollar

En mycket barnvänlig, billig och lättbakad mjuk kaka. Chokladbollar kallades för i tiden för negerbollar. Vem älskar inte chokladbollar, havrebollar och kokosbollar? Kärt barn har många namn. Detta klassiska bakverk har varit många barns favorit i decennier. Kanske främst för att chokladbollarna är enkla att baka och att det går snabbt att göra dem.

Chokladbollen har funnits under lång tid och kan hittas på de allra flesta caféer och dagligvaruaffärer. En uppsättning bollar tar cirka 30 minuter att göra och svårighetsgraden är väldigt enkel. Det finns många, många varianter av chokladbollsrecept och vi tänkte här delge er några av de mest populära och klassiska.

Ingredienser (30 portion)

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
1 msk kallt bryggkaffe
pärlsocker, strössel eller kokosflingor

Tillagning

Vispa smör, strösocker och vaniljsocker pösigt. Gärna med elvisp.

Tillsätt kakao, havregryn och kaffe. Blanda allt väl.

Rulla runda små bollar och rulla dem i pärlsocker, färgglatt strössel eller kokosflingor.

De man inte äter upp direkt bör förvaras i kylskåp.

Fler liknande recept