
Härligt goda och extra chokoladiga brownies av amerikanskt snitt med härlig smak av nötter.
Härligt goda och extra chokoladiga brownies av amerikanskt snitt med härlig smak av nötter.
150 g smör
100 g hasselnötter
¾ dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Garnering
smält blockchoklad
ev. valnötter
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och mjöla ett bakplåtspapper, som läggs i en långpanna.
Smält fett och rör i kakao. Låt det svalna.
Hacka nötterna under tiden.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulver och hassellnötterna.
Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i c:a 35 minuter.
Skär den avsvalnade kakan i c:a 24 bitar.
Bred smält blockchoklad på kakorna. Lägg eventuellt en valnöt mitt på varje brownie.