Hemlagat amerikanskt helggodis i stil med Cracker Jack.
Caramel corn
Ingredienser (6 portion)
50 g poppade popcorn
40 g farinsocker
1 msk flytande honung
salt
30 g smör
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Tillagning
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg popcornen i en smord braspanna.
Blanda farinsocker, honung, smör och salt i en lite kastrull.
Koka upp och blanda väl. Koka under omrörning i c:a 5 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt bakpulver och vaniljsocker.
Häll såsen över popcornen och rör runt tills alla blivit täckta.
Baka i ugnen i 1 timme. Rör om var 15 minut.
Häll ut popcornen på bakplåtspapper och se till att de inte ligger emot varandra.
Låt svalna. Förvara i burkar eller plastpåsar.