Caramel corn

Hemlagat amerikanskt helggodis i stil med Cracker Jack.

Ingredienser (6 portion)

50 g poppade popcorn
40 g farinsocker
1 msk flytande honung
salt
30 g smör
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 125 grader.

Lägg popcornen i en smord braspanna.

Blanda farinsocker, honung, smör och salt i en lite kastrull.

Koka upp och blanda väl. Koka under omrörning i c:a 5 minuter.

Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt bakpulver och vaniljsocker.

Häll såsen över popcornen och rör runt tills alla blivit täckta.

Baka i ugnen i 1 timme. Rör om var 15 minut.

Häll ut popcornen på bakplåtspapper och se till att de inte ligger emot varandra.

Låt svalna. Förvara i burkar eller plastpåsar.

Fler liknande recept