
Enkla och goda kanelbullar som dekoreras med pärlströssel för extra festliga, och barnsliga, tillfällen.
Enkla och goda kanelbullar som dekoreras med pärlströssel för extra festliga, och barnsliga, tillfällen.
150 g smör
½ l mjölk
1 pkt jäst
1 dl socker
½ dl honung
½ tsk salt
1,5 liter vetemjöl
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
Pensling och garnering
pärlströssel
2 ägg
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan bli 37 grader varm.
Smula jästen i en degbunke och tillsätt salt, socker och honung.
Häll på degspadet och rör ut jästen ordentligt.
Tillsätt mjöl och arbeta ut degen så att den blir blank och smidig. Låt jäsa i 50 minuter.
Gör fyllningen: blanda smör med socker och kanel.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig.
Kavla ut degen till en platta på c:a 40x40 cm. Bred på fyllningen och vik plattan på mitten. Skär i ca 2 cm tjocka strimmlor, snurra och fäst ihop.
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlströssel.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.