Lättbakad torr kaka som ger 50-talsvibbar med sina pastellfärgade sockerkanter.
Brysselkex går utmärkt att frysa.
Lättbakad torr kaka som ger 50-talsvibbar med sina pastellfärgade sockerkanter.
Brysselkex går utmärkt att frysa.
4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g matlagningssmör
Dekoration
1 dl strösocker
valfri hushållsfärg
några droppar kallt vatten
Blanda samman vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smör i en matberedaren.
Forma degen till två rullar (drygt 4 cm i diameter).
Svemp in rullen i plastfolie och lägg den kallt i minst en halvtimme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Färga sockret till garneringen med några droppar röd hushållsfärg utblandat i aningen vatten.
Bred ut sockret på ett bakplåtspapper och rulla degrullarna i sockret.
Skär rullarna i c:a 5 mm tjocka skivor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 10 minuter.
Låt kakorna kallna på galler.