Brysselkex

Lättbakad torr kaka som ger 50-talsvibbar med sina pastellfärgade sockerkanter.

Brysselkex går utmärkt att frysa.

[ssba-buttons]

Ingredienser (40 portion)

4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g matlagningssmör
Dekoration
1 dl strösocker
valfri hushållsfärg
några droppar kallt vatten

Tillagning

Blanda samman vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smör i en matberedaren.

Forma degen till två rullar (drygt 4 cm i diameter).

Svemp in rullen i plastfolie och lägg den kallt i minst en halvtimme.

Sätt ugnen på 175 grader.

Färga sockret till garneringen med några droppar röd hushållsfärg utblandat i aningen vatten.

Bred ut sockret på ett bakplåtspapper och rulla degrullarna i sockret.

Skär rullarna i c:a 5 mm tjocka skivor.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 10 minuter.

Låt kakorna kallna på galler.

Fler liknande recept