Bröd som inte behöver knådas

Ett bröd som inte behöver knådas överhuvudtaget och som bara använder några få billiga ingredienser. Brödet blir snyggt, har härligt krispig skorpa och segt, håligt inkråm.

Ingredienser (1 portion)

6+½ dl vetemjöl
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
3 dl vatten
½ dl vetekli

Tillagning

Blanda 6 dl vetemjöl med torrjäst och salt.

Tillsätt vattnet och rör om till det är en lös deg.

Täck bunken med plastfolie och låt stå i 15-18 timmar.

Ta upp degen ur bunken och lägg den på ett mjölat bakbord.

Vik ihop degen två gånger.

Lägg den, med den släta ytan uppåt, mitt på en bakduk beströdd med vetekli. Strö över lite vetekli och vik ihop duken löst.

Låt jäsa i 2-3 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en liten stekgryta med lock.

När ugnen är varm tas stekgrytan ut.

Vänd på brödet försiktigt. Ta ur det ur bakduken och släpp ner det i den heta stekgrytan.

Lägg på locket.

Sätt in stekgrytan i ugnen och grädda i 30-35 minuter.

Ta av locket och grädda i ytterligare i 20 minuter på 225 grader.

Ta ut brödet.

Stänk på vatten och låt svalna på bakgaller.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält