En krispig och läcker paj gjord på ett av de nyttigaste bären som finns, det anitioxidantstinna blåbäret.
Helst plockar man såklart sina blåbär själv, men tillgången kan variera kraftigt från år till år, så köpta stora trädgårdsblåbär går också bra.
1 rulle färdig kyld smördeg
200 g blåbär
½ dl råsocker strö
ägg
vaniljglass
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ut en 2 cirklar (en ska vara lite större) av smördegen.
Gör några lufthål i det större locket.
Lägg den mindre delen på en bakplåtspappersbeklädd plåt och lägg på blåbären i en flack hög på mitten.
Strö över det mesta av råsockret och lägg på locket.
Pressa ihop kanterna och pensla med ägget.
Strö över det resterande rå socker och grädda i 12-15 min tills den har fått fin färg.
Servera ljummen med vaniljglass till.