
Har man bara lyckats plocka nån deciliter blåbär är muffins ett bra sätt att använda upp dem. Blåbärssässongen i Sverige infaller oftast i början av augusti. Blåbär är både goda och nyttiga (innehåller massor av antioxidanter).
Har man bara lyckats plocka nån deciliter blåbär är muffins ett bra sätt att använda upp dem. Blåbärssässongen i Sverige infaller oftast i början av augusti. Blåbär är både goda och nyttiga (innehåller massor av antioxidanter).
125 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
1 dl blåbär
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör/margarin och låt svalna av.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölk och blåbär. Blanda till en smet.
Häll i formar och grädda i ca 15 minuter.