
Saftigt och smakrikt banana bread med kokos, crème fraiche och dinkelmjöl.
1,1 dl solrosolja + lite extra till formen
200 g ljust muscovadosocker
2 lätt vispade ägg
75 g kokosflingor
400 g mosad banan (c:a 4 st)
2 dl crème fraiche
1 tsk vaniljsocker
170 g dinkelmjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj en liten brödform (1 liter) med solrosolja på kanterna och skär till och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Blanda solrosolja och socker.
Tillsätt ägg, kokos, mosad banan, crème fraiche och vaniljsocker.
Blanda i dinkelmjöl, bikarobonat och salt. Rör tills allt blandats väl. Häll i formen.
Baka i 45-50 minuter tills den är gyllene och torr. Prova med en provsticka.
Servera varm med lite smör.