
Goda och enkla hembakta baguetter. Fuska inte med jäsningen. Det är den som ger brödet sin arom.
Goda och enkla hembakta baguetter. Fuska inte med jäsningen. Det är den som ger brödet sin arom.
20 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk honung
500 g vetemjöl
2 msk olivolja
Lös jästen i vattnet.
Tillsätt salt och honung.
Arbeta in mjölet till en lös deg.
Forma degen till en boll och pensla den med olja.
Låt degen jäsa i 2 timmar.
Forma degen till 3 vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bröden jäsa 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i 5 minuter och sänk därefter värmen till 200 grader och grädda i 7-8 minuter till.
Låt svalna på galler.