Baguetter

Goda och enkla hembakta baguetter. Fuska inte med jäsningen. Det är den som ger brödet sin arom.

Ingredienser (3 portion)

20 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk honung
500 g vetemjöl
2 msk olivolja

Tillagning

Lös jästen i vattnet.

Tillsätt salt och honung.

Arbeta in mjölet till en lös deg.

Forma degen till en boll och pensla den med olja.

Låt degen jäsa i 2 timmar.

Forma degen till 3 vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Låt bröden jäsa 45 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda i 5 minuter och sänk därefter värmen till 200 grader och grädda i 7-8 minuter till.

Låt svalna på galler.

You May Also Like

1.Mikaela

Yummy, perfekta till en cobb salad


* = Obligatoriskt fält