Arabiskt bröd

Ett snyggt arabiskt bröd som både kan serveras till maten eller fyllas med mat.

Ingredienser (14 portion)

25 g jäst
4 dl vatten
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk salt
1 msk honung
1 msk olivolja
13-14 dl vetemjöl

Tillagning

Smula ned jästen i en bunke.

Tillsätt vatten, yoghurt, salt, honung och olivolja.

Rör så att allt löser sig.

Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta kraftigt till en smidig deg.

Forma runda bullar à 90 g och låt dem jäsa i minst 45 minuter under bakduk.

Tryck ut till rundlar stora så att det får plats 6 stycken per plåt.

Låt jäsa i 45 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bröden strax över mitten i ugnen i 8-10 minuter tills de jäst upp och fått fin färg.

Ta ut ur ugnen och spruta med vatten.

Låt svalna under bakduk.

Fler liknande recept