![](https://receptcentralen.se/wp-content/uploads/2019/11/recept-arabiskt-brod-stor-3.jpg)
Ett snyggt arabiskt bröd som både kan serveras till maten eller fyllas med mat.
Ett snyggt arabiskt bröd som både kan serveras till maten eller fyllas med mat.
25 g jäst
4 dl vatten
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk salt
1 msk honung
1 msk olivolja
13-14 dl vetemjöl
Smula ned jästen i en bunke.
Tillsätt vatten, yoghurt, salt, honung och olivolja.
Rör så att allt löser sig.
Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta kraftigt till en smidig deg.
Forma runda bullar à 90 g och låt dem jäsa i minst 45 minuter under bakduk.
Tryck ut till rundlar stora så att det får plats 6 stycken per plåt.
Låt jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden strax över mitten i ugnen i 8-10 minuter tills de jäst upp och fått fin färg.
Ta ut ur ugnen och spruta med vatten.
Låt svalna under bakduk.