
En härligt knäckig äppelpaj med kanelsmak. Görs helst på hösten när de svenska äpplena är mogna. Servera med glass eller vaniljsås.
En härligt knäckig äppelpaj med kanelsmak. Görs helst på hösten när de svenska äpplena är mogna. Servera med glass eller vaniljsås.
Deg
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Fyllning
5-6 syrliga svenska ekologiska äpplen
2-3 tsk mald kanel
½ dl råsocker strö
Rör smöret med socker tills det blir ljust och poröst.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och arbeta samman till en deg.
Ställ den kallt c:a 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut degen i en smord pajform.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena fint.
Lägg ut klyftorna i pajformen. Strö över råsockret och kanelen.
Grädda mitt i ugnen c:a 25 minuter. Servera pajen ljummen.