En härligt knäckig äppelpaj med kanelsmak. Görs helst på hösten när de svenska äpplena är mogna. Servera med glass eller vaniljsås.
Äppelpaj
Ingredienser (6 portion)
Deg
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Fyllning
5-6 syrliga svenska ekologiska äpplen
2-3 tsk mald kanel
½ dl råsocker strö
Tillagning
Rör smöret med socker tills det blir ljust och poröst.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och arbeta samman till en deg.
Ställ den kallt c:a 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut degen i en smord pajform.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena fint.
Lägg ut klyftorna i pajformen. Strö över råsockret och kanelen.
Grädda mitt i ugnen c:a 25 minuter. Servera pajen ljummen.