Äppelpaj

En härligt knäckig äppelpaj med kanelsmak. Görs helst på hösten när de svenska äpplena är mogna. Servera med glass eller vaniljsås.

Ingredienser (6 portion)

Deg
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Fyllning
5-6 syrliga svenska ekologiska äpplen
2-3 tsk mald kanel
½ dl råsocker strö

Tillagning

Rör smöret med socker tills det blir ljust och poröst.

Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och arbeta samman till en deg.

Ställ den kallt c:a 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Tryck ut degen i en smord pajform.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena fint.

Lägg ut klyftorna i pajformen. Strö över råsockret och kanelen.

Grädda mitt i ugnen c:a 25 minuter. Servera pajen ljummen.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält