Äppelbullar

Snygga bullar med god fyllning bestående av äppelmos och kanel.

[ssba-buttons]

Ingredienser (30 portion)

Vetebrödsdeg
6-7 dl vetemjöl special
2 msk strösocker
1 krm salt
100 g smör
50 g jäst för söta degar
2 ½ dl mjölk
Fyllning
1 ½-2 dl äppelmos
malen kanel
Pensling
ägg
pärlsocker

Tillagning

Blanda det mesta av mjölet, socker och salt i en bunke.

Lägg i smöret i bitar och finfördela det med en gaffel.

Smula sönder jästen i en skål och rör ut med den kalla mjölken. Häll drgvätskan över mjölblandningen och arbeta ihop till en deg som är klibbig men som släpper från kanterna. Mer mjöl kan behövas.

Låt degen jäs övertäckt ca 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en avlång fyrkant, 30 x 36 cm. Skär degen i rutor, 6 x 6 cm.

Lägg en klick äppelmos mitt på varje ruta och strö över lite kanel.

Vik upp hörnen så att de möts på mitten och nyp ihop dem. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

Jäs under bakduk c:a 1 timme.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Fler liknande recept