
Lyxig morotskaka med pistaschnötter. Denna morotskaka håller sig saftig och fin i flera dagar utan problem.
Lyxig morotskaka med pistaschnötter. Denna morotskaka håller sig saftig och fin i flera dagar utan problem.
75 g finhackade nötkärnor
2-3 rivna morötter
3 dl strösocker
2 dl raps- eller matolja
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk kanel
Glasyr
100 g philadelphiaost
½ dl siktat florsocker
25 g smör
2 msk nypressad citron
Topping
ca 1 dl grovhackade pistaschnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa olja och strösocker i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner nötter och morötter.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en annan skål.
Blanda de båda skålarna och häll sen i en smord och bröad springform 22 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter.
Låt svalna på galler.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred på toppen av de avsvalnade morotskakan.
Toppa med hackade pistaschnötter.