Äkta pitabröd

Ett lite mer tidskrävande pitabrödsrecept. Men följer man anvisningarna noga så har får man ett förstklassigt resultat. Pitabröd bör fyllas med något, till exempel kebab eller falafel.

[ssba-buttons]

Ingredienser (12 portion)

30 g jäst
5 dl kallt vatten
900 g vetemjöl
½ dl olivolja
10 g havssalt

Tillagning

Lös jästen i vattnet och tillsätt mjölet.

Knåda i 5 minuter.

Tillsätt olivoljan och saltet och knåda i 5 minuter till.

Låt jäsa i övertäckt 1 timme. Tryck ihop degen efter halva jäsningen.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 12 delar. Rulla till runda bullar, som jäses i 10 minuter.

Kavla ut bullarna (ungefär tefatsstora) och lägg dem på plåtar.

Låt jäsa i 1 timme.

Sätt ugnen på högsta värme.

Spruta in vatten med en blomsputa. Grädda bröden mitt i ugnen ungefär 5 minuter.

Låt svalna på bakgaller.

Fler liknande recept