
Kladdkakan är en klassiker på svenska fikabord. Här ett enkelt recept på bara fyra ingredienser.
Kladdkakan är en klassiker på svenska fikabord. Här ett enkelt recept på bara fyra ingredienser.
250 g mörk choklad (56-70 % kakaohalt)
250 g osaltat smör
6 ägg
2 ¾ dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Knäck och dela äggen i vitor och gulor.
Dela chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller vattenbad i ugnen.
Vispa ihop 6 äggulor och socker ordentligt. Lägg i chokladsmeten och rör runt.
Vispa 6 äggvitor till fast skum och blanda försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en brödad kakform (c:a 30 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering. Servera med lättvispad grädde.