Äkta kladdkaka

Kladdkakan är en klassiker på svenska fikabord. Här ett enkelt recept på bara fyra ingredienser.

Ingredienser (10 portion)

250 g mörk choklad (56-70 % kakaohalt)
250 g osaltat smör
6 ägg
2 ¾ dl strösocker

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Knäck och dela äggen i vitor och gulor.

Dela chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller vattenbad i ugnen.

Vispa ihop 6 äggulor och socker ordentligt. Lägg i chokladsmeten och rör runt.

Vispa 6 äggvitor till fast skum och blanda försiktigt ner i smeten.

Häll smeten i en brödad kakform (c:a 30 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering. Servera med lättvispad grädde.

Fler liknande recept