Ett enkelt, snabbt och gott recept på scones. Engelska scones äter man traditionellt till afternoon tea, men de går lika bra till frukost eller brunch. Godast är scones med smör och sylt som tillbehör.
Äkta engelska scones
Ingredienser (6 portion)
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk strösocker
50 g osaltat rumsvarmt smör
1 ½ dl mjölk
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och strösocker i en bunke.
Finfördela in smöret till en grynig massa.
Tillsätt mjölken och arbeta in i omgångar till en kletig deg.
Platta ut degen till 1 ½ cm tjocklek på ett mjölat bakbord.
Ta ut 6-8 rundlar och lägg dem på ett en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk.
Baka mitt i ugnen 12-15 minuter.
Servera med smör och marmelad.