Chokladdipp

En 70-tals klassiker som förtjänar en renässans. Chokladdipp med frukt är supersmarrig och ganska nyttigt fredagsmys för hela familjen. Variera chokladdippen genom byta mjölkchokladen mot mörkare choklad eller varför inte vit choklad.

Ostfondue

En Schweizisk klassiker som var mäkta populär även på våra breddgrader på 70-talet. Och nu, något oväntat, är ostfonduen trendig igen. Fondue med gruyère- eller emmentalerost är den mest kända och den kommer ursprungligen från Neuchâtel.

Enkla revbensspjäll

Maträtt som nästa lagar sig själv. Receptet är tänkt för smala revbensspjäll, vill man ha tjocka revbensspjäll istället så dubblar man bara tiden i ugnen.

Fläskkotlett i sötsur sås

En rätt inspirerat av den legendariska Stockholmskocken Carl Butlers recept, som han i sin tur hade snappat upp under en resa till Thailand. Äger man inte Carl Butlers kokbok så ska man se till att köpa ett exemplar om man hittar på exempelvis antikvariat eller Myrorna. Den är så fantastiskt…

Kreolskans gryta

En klassisk söndagsrätt som troligtvis kom till Sverige på 70-talet. Blir bara godare av att man lagar den i förväg och värmer upp precis innan serveringen.