Recept tramezzino med breasola

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Tramezzino med breasolaStjärnrecept

Tramezzare betyder att lägga något mellan två andra saker och är också italienska för sandwich. Brödet som används i det här receptet är vanligt vitt formbröd med kanterna bortskurna. Tramezzini var till en början populärast i norr men har spridit sig över hela Italien.

Receptet är hämtat ur boken Bar Italia (Prisma). Köp den på Bokus för 153 kr.

Utskriftsvänlig version

Tramezzino med breasola med sökord som breasola, parmesanost, smörgås, tomas tengby och mackor

Ingredienser (4 portioner)

  • formbröd, kantskuret
  • rucola
  • breasola
  • parmesan
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • citronsaft

Tillagning

  1. Lägg lite sköljd och torkad rucola på brödet.
  2. Toppa med några skivor breasola och tunt skivad parmesan. En tryffelhyvel är perfekt att använda.
  3. Salta och mal över svartpeppar.
  4. Ringla över olivolja och pressa över lite citronsaft.
  5. Avsluta med den andra brödskivan. Dela i trekanter.

Kommentera detta Tramezzino med breasola recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013