Recept risgrynsgröt

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt som man gör själv blir oftast godare än den man köper i butik. Serveras traditionellt med mjölk, socker och kanel. Kall risgrynsgröt kan användas till både ris à la Malta och apelsinris.

Utskriftsvänlig version

Risgrynsgröt med sökord som mjölk, jul, klassiker, mårtensgås och enkelt

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl rundkornigt ris
  • 7 dl mjölk
  • 1 msk strösocker

Tillagning

  1. Koka upp vatten, salt och smör.
  2. Lägg i riset och koka på svag värme under lock i ca 10 minuter.
  3. Späd med mjölken.
  4. Låt gröten koka upp på nytt och sedan svälla på mycket svag värme under lock i ca 30 minuter.
  5. Smaksätt med socker. Rör om den färdiga gröten.

Kommentera detta Risgrynsgröt recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013