Recept rårakor

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rårakor

Servera rårakor som ett tillbehör till fisk eller kött eller som en liten förrätt med löjrom och gräddfil, eller något salt/sött som stekt fläsk och lingon.

Utskriftsvänlig version

Rårakor med sökord som potatis, niklas ekstedt, enkelt, billigt och norrland

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g potatis av något mjölig sort, men inte så mjölig som till exempel mandelpotatis
  • salt
  • smör och olja att steka i

Tillagning

  1. Riv potatisen grovt och salta den lätt. Låt den ligga en stund och kläm sedan ur vätskan som bildats av saltet på potatisen.
  2. Värm en stekpanna, tillsätt olja och smör, och lägg ett tunt lager riven och urvattnad potatis i pannan. Pressa den något med stekspaden. Sänk värmen på plattan och låt potatisen stekas krispig i ca 3 minuter. Vänd sedan och stek i ytterligare 10 minuter.
  3. Använd gärna flera stekpannor för att få alla rårakor färdiga någerlunda samtidigt, eller värm upp ugnen till strax under 100 grader och låt de färdiga rårakorna vila där tills alla är färdiga att serveras.

Kommentera detta Rårakor recept

* = Obligatoriskt fältVi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013