Potatiskaka

Ett snabblagat potatistillbehör som passar bra till de flesta kötträtter. Potatiskakan blir klar på strax över halvtimmen.

Ingredienser (4 portion)

600-700 g potatis av fast sort
salt
nymald svartpeppar
1 liten gul lök
2-3 msk smör

Tillagning

Skala potatisen och riv den grovt i en matberedare. Skölj i kallt vatten.

Skala och strimla löken i en matberedare.

Fräs löken i smör.

Lägg i den rivna potatisen, krydda med salt och peppar och blanda med löken.

Tryck till så att det blir en kaka.

Stek i medelvarm panna i c:a 15-20 minuter.

Vänd potatiskakan försiktigt när den har fått färg på undersidan. Här kan man behöva ta hjälp av en tallrik som får agera mellanstation i vändfasen.

Tillsätt lite matfett om potatisen verkar torr och stek ca 10-15 minuter på andra sidan.

Fler liknande recept