Recept pocherade ägg

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pocherade ägg

Pocherade ägg, eller förlorade ägg om man så vill, är ett festligare sätt att servera kokt ägg på. Passar extra bra till brunchen.

Utskriftsvänlig version

Pocherade ägg med sökord som ägg, vinter, ättika, billigt och elegant

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 ½ liter vatten
  • 4 ägg
  • 1 msk ren skånsk ättika (24 %)
  • 2 tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp vattnet.
  2. Tillsätt ättika och salt.
  3. Sänk till medelvärme och vänta tills vattnet sjuder.
  4. Knäck äggen ett i taget i en kopp.
  5. Sänk koppen till vattenytan och låt ägget försiktigt glida ner i vatten.
  6. Låt ägget sjuda i c:a 3-4 minuter, tills vitan stelnat.
  7. Ta upp med hålslev.
  8. Upprepa med reststerande ägg.

1 kommentar

  1. Helso freek:

    4 stjärnor

    Toast bröd . lägg på det Pocherade ägg och täcka över med spenat stuvning, god för rät eller mellan mål

Totalbetyg: 4 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Pocherade ägg recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013