Recept pasta spinaci

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pasta Spinaci

Snabb pastarätt med spenat.

Utskriftsvänlig version

Pasta Spinaci med sökord som fetaost, spenat, snabbt, soltorkade tomater och citron

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 portioner penne
  • 150 g fetaost
  • 200 g färsk babyspenat
  • 1 rödlök
  • 20 marinerade soltorkade tomater
  • olivolja
  • färskpressad citron
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj spenaten i ett durkslag och låt rinna av.
  2. Skala och skiva rödlöken fint, tärna fetaosten och skär de soltorkade tomaterna i strimlor.
  3. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Håll pastan varm i kastrullen.
  4. Ringla i lite olivolja i en het stekpanna och fräs löken mjuk. Tillsätt spenaten, tomaterna och vänd därefter ned pastan i stekpannan.
  5. Peppra ytterligare lite och strö över fetaosten.
  6. Pressa över några få droppar citron, ringla över lite olivolja och servera genast.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

Kommentera detta Pasta Spinaci recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013