Recept pasta carbonara

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pasta carbonaraStjärnrecept

Det finns otaliga varianter av det här receptet, men frågan är om inte det här är det som lättast ger den där härligt krämiga carbonarasåsen. Det är ytterst viktigt att servera direkt när rätten är färdig.

Utskriftsvänlig version

Pasta carbonara med sökord som sidfläsk, pastasås, parmesanost, äggula och grädde

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g spagetti
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 5 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda äggulor, grädde och 1 dl parmesanost i en bunke. Rör om ordentligt.
  2. Skär sidfläsket i små tärningar och stek tills de får en fin yta. Lägg åt sidan på hushållspapper.
  3. Koka spagettin enligt anvisningar och häll av vattnet.
  4. Blanda spagetti, äggblandningen och sidfläsket hastigt i en stor pastaskål.
  5. Servera på tallrikar med svartpeppar och parmesan. Vissa vill även ha en äggula på toppen.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

17 kommentarer

  1. Maya:

    5 stjärnor

    En klassiker hemma hos oss. Alla älskar krämigheten!

  2. Joopey:

    5 stjärnor

    Riktigt bra recept på Carbonara. Man måste dock börja käka direkt när det är färdigt.

  3. Jag:

    2 stjärnor

    Har för mig att det är pancetta i originalreceptet...

  4. liiizy:

    2 stjärnor

    inte ball azzå!

  5. mia:

    2 stjärnor

    Carbonara ska ju egentligen inte vara såsigt alls...

  6. Hans f:

    1 stjärnor

    De är det mest vidriga jag ätit någon gång. Smakar ju äggula och ändå följde jag recetet till punkt och pricka.

  7. ReplyMannen:

    3 stjärnor

    "Skär sidfläsket i små tärningar och stek tills de får en fin yta. Lägg åt sidan på hushållspapper"
    Är ni från vettet! Hälla av den rökiga fina smaken?

  8. Finsmakaren:

    3 stjärnor

    Vanligtvis är pasta carbonara en utav mina favoriträtter. Just den här tillsynes enkla varianten av recept är god och lätt att tillaga. Själv föredrar jag det lite mer utmanande receptet. Det är svårare att tillaga och kan bli hemskt motbjudande om man gör ett enda litet misstag med tillagningen.

  9. Finskmakaren:

    3 stjärnor

    Men den mer utmanande varianten kan också bli himmelskt mycket godare.

  10. Il Cuoco:

    Ska inte vara grädde i carbonara. Så typiskt Svenskt. Stek pancetta med vitlök. Blanda några ägg med en del pecorino och en del parmesano, salt och peppar. Koka pasta och låt pancettan stå på LÅG värme. När pastan är klar blandar du allt i stekpannan. Servera direkt

  11. Mike:

    2 stjärnor

    Il Cuoco:

    "Ska inte vara grädde i carbonara. Så typiskt Svenskt. Stek pancetta med vitlök. Blanda några ägg med en del pecorino och en del parmesano, salt och peppar. Koka pasta och låt pancettan stå på LÅG värme. När pastan är klar blandar du allt i stekpannan. Servera direkt"

    Till detta säger ja Blää!

  12. bart:

    4 stjärnor

    Riktigt god, vad fan klagar ni på???

  13. Svenne:

    3 stjärnor

    Lite för torr för passa mig & sambo. Spagetti med bröd som min sambo sa. För att försvenska det: Minska antingen pastan med 100-150 gram eller öka på baconen med 100 gram. Ta ytterliggare en dl grädde. På ett av äggen, ta med allt. Dvs även vitan.

    Nu blir det lite krämigare.

  14. Jens:

    Smaken är som baken delad. Sluta bråka. (:

  15. Malin:

    1 stjärnor

    Testade detta receptet.. inte gott alls. Håller mig hällre till färdiga man kan köpa i affären då!

  16. Tore:

    4 stjärnor

    Upplysningsvis så lagas Carbonaran olika även i Italien. Så att påstå att versionen med Grädde är en försvenskad variant är trams. Har ätit den godaste Carbonaran någonsin i Florens - med Grädde!!

  17. Thomas:

    2 stjärnor

    Tyvärr försvenskar vi alla orginalrecept.

    Finns ett antal olika italienska recept, ALDRIG har jag sett grädde i något av dessa :p. Krämigheten kommer av ägg och äggula, pecorino och parmesan ... inget annat.

Totalbetyg: 2,8 baserat på 15 betyg

Kommentera detta Pasta carbonara recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013