Den italienska kryddblandningen gremolata består av den kulinariska treenigheten citronskal, bladpersilja och vitlök. Gremolata passar till kyckling, fisk och fläsk.
Laktosfri kycklingpasta med gremolata
Ingredienser (4 portion)
1 dl vitt vin
1 dl kallt vatten
1 msk konc kycklingfond
450 g kycklinglårfiléer
1 msk livolja
2 dl Oatly iMat
flingsalt
nymald svartpeppar
Gremolata
rivet skal av 1 stor tvättad citron
3 finhackade vitlöksklyftor
1 dl finhackad bladpersilja
Till servering
nykokt pasta
Tillagning
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i oljan i en vid panna tills de får lite färg, ca 4 minuter.
Salta och peppra generöst.
Häll på vin, vatten, fond och låt det koka utan lock i 5 minuter.
Tillsätt Oatly iMat och låt allt bli varmt.
Häll av spaghettin och rör i den.
Blanda ingredienserna till gremolatan och rör i det precis innan servering.
Strö över lite flingsalt och nymalen peppar.