Recept kokt färskpotatis

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kokt färskpotatis

Koka färskpotatis är en klassiker på det svenska måltidsbordet under sommaren. Speciellt till midsommar är kokt färskpotatis ett måste för många. Försök hitta så små potatisar som möjligt. Servera gärna till en god sillinläggning.

Utskriftsvänlig version

Kokt färskpotatis med sökord som rotsaker, midsommar, klassiker, potatis och sommar

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 tsk salt
  • 2 knippor dill
  • 2 msk pressad citron
  • salt
  • vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba potatisen lätt med en rotsaksborste.
  2. Koka potatisen i saltat vatten 15-20 minuter beroende på potatisens storlek. Lägg i en knippa dill.
  3. Sila av vattnet och lägg potatisarna i en skål. Klicka över smör, pressad citron, samt salta och peppra.
  4. Dekorera med hackad dill.

Kommentera detta Kokt färskpotatis recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013