Recept kantarellsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kantarellsås

En god sås som piffar till som tillbehör till mycket i köttväg, till exempel en köttfärslimpa.

Utskriftsvänlig version

Kantarellsås med sökord som kantareller, sås, vispgrädde, svamp och tillbehör

Ingredienser (4 portioner)

  • ½ liter rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • soja

Tillagning

  1. Dela de största kantarellerna i mindre bitar.
  2. Stek kantarellerna utan smör tills de vätskat av sig.
  3. Tillsätt smöret och mjölet. Häll på grädden under omrörning.
  4. Koka såsen i 10 minuter.
  5. Smaka av med salt, vitpeppar och soja.

2 kommentarer

  1. Sanna:

    4 stjärnor

    Blir en femma med lite vitvin och grönsaksbuljong!!

  2. Patricia:

    4 stjärnor

    Gott!

Totalbetyg: 4 baserat på 2 betyg

Kommentera detta Kantarellsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013