Recept havtornsmarmelad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Havtornsmarmelad

Havtorn växer i huvudsak längs våra sydliga kuster. De halvhöga buskarna trivs bäst i soligt läge. Havtornsmarmelad får en härligt orange färg och passar som pålägg, till grönmögelost och getost, men kan även ringlas över vaniljglass.

Utskriftsvänlig version

Havtornsmarmelad med sökord som marmelad, höst, socker, skåne och pålägg

Ingredienser (1 portion)

  • 500 g havtornsbär
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ tsk pektin
  • 375 g strösocker

Tillagning

  1. Koka havtornsbär och vatten i 5 minuter.
  2. Passera bären.
  3. Pektinet blandas med lite strösocker och rörs ner
    i bärmassan.
  4. Koka i 2 minuter.
  5. Rör därefter ner resten av sockret och koka i fem minuter till.
  6. Häll sylten på uppvärmda burkar.

Kommentera detta Havtornsmarmelad recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013