Recept harissakyckling med couscous

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Harissakyckling med couscous

En enkel rätt som passar både till fest och som matlåda.

Utskriftsvänlig version

Harissakyckling med couscous med sökord som kycklingfilé, kycklingfilé i ugn, mynta, couscous och honung

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 msk harissa
  • färsk mynta
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk honung
  • 4 portioner couscous

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka couscousen, men tillsätt 1 msk harissa till vattnet, enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt hackad mynta när det kokat klart.
  3. Värm en stekpanna.
  4. Blanda resterande harissa med honung och gnid in kycklingfiléerna.
  5. Bryn kycklingfiléerna runt om och lägg därefter dem i en ugnsfast form och stek klart i ugnen. Det tar 8-10 minuter.
  6. Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan och sedan koka för att göra en sås.
  7. Skiva den färdigstekta kycklingen och servera med couscous och sås.

1 kommentar

  1. Ika:

    4 stjärnor

    Superenkelt, jag använde kycklinglår och det funkade bra. Kanon bjudrätt som kan tillagas dagen innan. Uppskattas av både barn o vuxna, lagom stark

Totalbetyg: 4 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Harissakyckling med couscous recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013