Recept halstrad riptartar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Halstrad riptartar

Ett snabbt och enkelt sätt att tillreda nyskjuten ripa. Säsongen i Sverige på ripa variererar från landskap till landskap mellan augusti och mars.

Utskriftsvänlig version

Halstrad riptartar med sökord som ripa, vispgrädde, snabbt, vinter och herrmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 ripbröst
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör eller olja
  • Sallad
  • 1 dl hackad saltgurka
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 dl hackad rödbeta

Tillagning

  1. Putsa och skär köttet i mindre bitar.
  2. Mal eller skär köttet fint.
  3. Blanda med vispgrädde och kryddor. Forma 8 biffar.
  4. Halstra i en stekpanna c:a 4 minuter per sida.
  5. Servera med hackade tillbehör och hårt bröd.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: El Pedrosal (Spanien, 87 kr, varunr: 2389)

1 kommentar

  1. Nisse Baluga:

    5 stjärnor

    jaaa! Va braaaa! Nu kör vi!

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Halstrad riptartar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013