Recept friterad bläckfisk

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Friterad bläckfisk

En avancerat snacks eller en enkel förrätt. Friterad bläckfisk passar även bra som tapas och heter då calamares a la romana.

Utskriftsvänlig version

Friterad bläckfisk med sökord som frasig, tapas, citron, ströbröd och mjöl

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g bläckfiskringar
  • 1 ½ liter rapsolja
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • 2 uppvispade ägg
  • salt
  • citronklyftor till servering

Tillagning

  1. Vänd bläckfiskringarna först i mjölet, sen i äggblandningen och avsluta med ströbrödet.
  2. Lägg åt sidan en stund för att stelna lite.
  3. Hetta upp oljan till 180 grader.
  4. Fritera hastigt i ca 1-2 minuter, fiska upp med hålslev när de är gyllenbruna.
  5. Låt dem svalna.
  6. Salta.
  7. Servera med citronklyftor.

Kommentera detta Friterad bläckfisk recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013