Recept fisk- och skaldjursburgare

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fisk- och skaldjursburgareStjärnrecept

Köp aldrig färdiga burgare - de skall vara hemlagade! Av kött eller viltfärs, eller som här, av fiskfärs.

Receptet är hämtat ur boken Leif Mannerströms Husmanskonst (Prisma). Köp den på Bokus för 150 kr.

Utskriftsvänlig version

Fisk- och skaldjursburgare med sökord som mannerström, husmanskost, burgare, torsk och lax

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g torskfärs eller färs av annan vitfisk
  • 200 g laxfärs
  • 1 knippe finskuren gräslök
  • 2 äggulor
  • 1 msk sweet chilisås
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd eller liknande bröd
  • salladsblad eller späda rödbetsblad
  • 1 liten rödlök
  • tomat
  • räksallad

Tillagning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet. Forma fyra stora burgare.
  2. Stek dem i en ordentlig klick smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida tills de har fin färg och ser färdiga ut.
  3. Grilla bröden som hastigast och lägg på salladsblad, fiskburgare och rödlök i ringar. Toppa med en rejäl klick räksallad och lägg ihop eller lägg upp som på bilden.

Kommentera detta Fisk- och skaldjursburgare recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013