Recept fish and chips

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fish and chips

Engelsk nationalrätt. Den rättrogna servera det i tidningspapper, helst från en brittisk tidning.

Utskriftsvänlig version

Fish and chips med sökord som klassiker, snabbt, torsk, potatis och friterat

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g filé torsk, kolja eller gös
  • 4 skalade bakpotatisar
  • 3 dl frityrolja
  • Frityrsmet
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 krm salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Fish:Blanda ingredienserna till frityrsmeten.
  2. Torka av torskfiléerna på hushållspapper och dela dem i 8 delar.
  3. Vänd torskbitarna i vetemjölet. Doppa dem i smeten en i taget.
  4. Fritera dem gyllene några minuter i olja vid cirka 170 grader.
  5. Chips: Skala och skär potatisen i jämna, ganska långa strimlor c:a ½ centimeter tjocka.
  6. Torka dem torra i handduk. Förfritera några minuter i olja 160-170 grader.
  7. Hetta upp snabbt i 190-gradig olja så att strimlorna får färg strax före serveringen.
  8. Salta.
  9. Servera direkt.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc (Sydafrika, 99 kr, varunr: 2051)

Kommentera detta Fish and chips recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013