Recept enkla revbensspjäll

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Enkla revbensspjäll

Maträtt som nästa lagar sig själv. Receptet är tänkt för smala revbensspjäll, vill man ha tjocka revbensspjäll istället så dubblar man bara tiden i ugnen.

Utskriftsvänlig version

Enkla revbensspjäll med sökord som enkelt, vinbär, honung, herrmiddag och 70-talet

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg tunna revbensspjäll
  • 2 tsk salt
  • 2 dl svartvinbärsgelé
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl söt svensk senap

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält svartvinbärsgelé, flytande honung och senap långsamt i en kastrull på svag värme.
  3. Gnid in spjället med salt och vitpeppar och pensla med vinbärssås på båda sidor.
  4. Stek spjället i ca 30 minuter timme, lägg sidan med benen uppåt till en början och vänd efter halva tiden. Pensla med såsen några gånger under gräddningen.
  5. Skär upp spjället så att varje bit har ben i mitten.
  6. Servera med kokt potatis och resten av vinbärssåsen.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Pech-Latt (Frankrike, 93 kr, varunr: 2233)

1 kommentar

  1. Chatarina:

    Steka i 30 min eller 1 timme???
    (30 min ena sidan o 30 min andra sidan???)

Kommentera detta Enkla revbensspjäll recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013