Recept bacon i micro

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Bacon i micro

Det går snabbt och enkelt att steka bacon i mikrovågsugnen.

Utskriftsvänlig version

Bacon i micro med sökord som lchf, bacon, snabbt, tillbehör och fett

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 paket bacon

Tillagning

  1. Lägg hushållspapper i en djup tallrik.
  2. Lägg bacon skivorna på hushållspappret.
  3. Lägg ett lager hushållspapper över baconet.
  4. Tillaga i mikrovågsugnen på högsta effekt. 1 minut ger mjuk bacon, 2 minuter medium och 3 minuter knaperstekt.

49 kommentarer

  1. Felix:

    0 stjärnor

    VILKET OTROLIGT dåligt sätt att tillaga bacon på! Det började brinna i min micro.
    Akta er för detta!!
    MVH
    Felix

  2. Manne:

    4 stjärnor

    Fungerar utmärkt!

  3. Johan:

    5 stjärnor

    Svårt att få det bättre än så här!
    Lyckas man elda micron så undrar jag hur man gjort?
    Sååååå enkelt!!

  4. Kalle:

    4 stjärnor

    Ha rejält med hushållspapper under baconen, så att fettet kan sugas upp, annars blir det lätt väldigt geggigt.

  5. Johanna:

    4 stjärnor

    Funkar lika bra utan papper. Smidigt när man har ont om tid och lägenheten luktar inte riktigt lika mycket som när man steker.

  6. Lena:

    4 stjärnor

    Fungerade utmärkt, skönt att slippa allt stekflott

  7. Baconbosse:

    5 stjärnor

    Väldigt gott och en jämn stekyta jmf med hur det kan bli i stekpannan men dom fastnade lite i pappret... Ngt tips hur man undviker detta? Kan bakpapper funka bättre kanske?

  8. Frida:

    1 stjärnor

    Bra tanke, men hur man kan kalla det där knaperstekt förstår jag inte? Ser knappt ätbart ut just nu och då körde jag de ändå i 4 minuter..

  9. Gunnar:

    0 stjärnor

    Skitsnack..
    Kanterna blev uttorkade och glödheta, medans resten blev kokt.. Plus att pappret fastnade.

  10. ROSITA:

    NU VET JAG INTE VAD JAG SKA TRO.. HADE TÄNKT TESTA DETTA..SKA JAG? ÄRLIGHET VARAR LÄNGST(=

  11. Per:

    3 stjärnor

    Fungerade helt ok. Jag fick köra i 7min med min lilla micro. Jag hade viljat Ha det lite mer krispigt men jag orkade inte köra mer

  12. Wigge:

    5 stjärnor

    Perfekt! 2.5 min i vår mellan micro två lager papper i botten o två ovanpå. Fastnade nästan i pappret.

  13. Anna:

    4 stjärnor

    Funkar bra. Jag hade hushållspapper både över och under och körde på 2 minuter och fick mediumstekt bacon.

  14. Mikael:

    2 stjärnor

    Körde 4 minuter, långt ifrån nåt knaperstekt, såg nästan rått ut. Pillade bort det fastnande pappret från baconet och körde ytterligare 2 minuter utan papper, därefter var det hyfsat ok.
    M.A.O tycker ag att det blev väldigt kladdigt.

  15. Mac:

    5 stjärnor

    Tiden varierar från micro till micro. Använd billigt skit papper så fastnar det inte i baconet.

    Funkar 100% varje gång och så är det inga problem att köra 2 min för att sedan kika o sen köra på lite till..

    Tänk på att baconet inte är knaprigt innan det kallnat lite. Det är lätt att köra det för hårt om man inte har koll..

  16. hevosenliha:

    5 stjärnor

    Detta måste vara det bästa som hänt mänskligheten sedan skivat bröd!
    Funkar det inte så har du nog bara dåligt bacon...

  17. Anna:

    5 stjärnor

    Funkar perfekt! Tre minuter i mikron gav knaperstekt bacon. Fastnade inte i papperet.

  18. Tina:

    5 stjärnor

    En otroligt tidsparande tips och gott blev det också :)

  19. Pontus:

    5 stjärnor

    Bästa någonsin! Ska lägga på mina fina högrevsburgare.

    Väl mött!

  20. Rasmus:

    3 stjärnor

    Att använda café filter är oxå en möjlighet om man vill slipa att det börjar brinna

  21. Angelica:

    5 stjärnor

    Vet inte vad ni som säger att de blev äckligt, eller att micron Braån (hahah förlåt med de va kul) har gjort för fel, för de blev kanon!

  22. Johannanananana:

    5 stjärnor

    Enklaste & faktiskt bästa "receptet" för att få knaperstekt. Perfekt, slipper all os som blir av att man steker i stekpanna. Ett lager papper under, ett ovanpå, 3 minuter och så lite svalning på det och voilà - perfekt!

  23. walsertano:

    5 stjärnor

    funka bra jette gåt tak för tipset nu jak ska äta myket bakon :)

  24. lars:

    0 stjärnor

    min micro sprängdes. tack :)

  25. Mathilda:

    5 stjärnor

    Sååååå jäkla bra och enkelt!!! Körde 4,5 min på full effekt, perfekt knaperstekt och fastnade inte alls i pappret! Inget kladd osv. Underbart

  26. Jakob:

    5 stjärnor

    Klokkerent som man siger på svensk;)
    Samsung, 800W, 4 minutter (Y)

  27. Morgan:

    4 stjärnor

    Fungerar hur bra som helst!

  28. Stefan:

    0 stjärnor

    Hele kåken brann ner !!

  29. Peter:

    5 stjärnor

    Funkade perfekt.
    MEN....olika mikrovågsugnar har olika maxeffekter...så man får naturligtvis räkna med det.
    Använde även ett tjockare hushållspapper.
    Hade två papper i botten och ett på toppen.
    Blev knaperstekt efter 2,5 min.
    Man börjar ju förstås fundera lite när man läser om folk som eldar upp mikron, huset osv....
    Visserligen finns det ju folk till det mesta, men kan ju va som så att vissa människor helt enkelt ska låta bli vissa saker. ;)

  30. carl:

    5 stjärnor

    funkar varje gång, snåla inte på hushållspappret.. ;)

  31. tjock-steffe:

    0 stjärnor

    Nae... baconen fastnar i pappret... jäkla pillande sen... ingen höjdare... :(

  32. tjock-steffe:

    0 stjärnor

    ni kanske måste ange exakt vilket varumärke ni provar, både på pappret o baconen, för att det ska funka.

  33. Fredrik:

    0 stjärnor

    Helt värdelöst

  34. Matz:

    3 stjärnor

    Fungerar rätt bra, framför allt går det snabbt och man slipper stekos. Kör med en liten kökshandduk istället för hushållspapper, så fastnar det inte. En fungerande kombo är också att köra ett par minuter i mikron och sedan ner i stekpannan lika länge, då får man ett trevligare utseende på baconen, slipper problemet att de fastnar i varandra och samtidigt blir det fettsnålt.

  35. Nikke46:

    3 stjärnor

    Har testat med hushållspapper (fastnar i baconet)
    Har testat utan hushållspapper (fungerar perfekt)

    Glöm hushållspappret men lägg microvågslocket över så har ni er goda bacon.

    Enkelt och inget slöseri och kladd med papper.

  36. Molly:

    5 stjärnor

    Fungerar helt perfekt i min gamla micro. Bara sååå bra. Flottet spar jag, till att steka annat i :)

  37. Arg Läsare:

    VAFAAAAN ÄR DET BRA ELLER INTE BESTÄM ER FÖRIHELVETE

  38. Oscar:

    Jag har inte ens testat men jag känner med Arg läsare

  39. Ullis:

    Behöver man dela skivorna? Då tar det ju 4 omgångar minst:-)

  40. Martin:

    0 stjärnor

    Hur jävla lat kan man bli att man inte ens orkar steka bacon, och hur i helvete kan man en komma på iden att tillaga bacon i micron. Ni människor bör undvika köket helt och hållet och låta dem som kan och gillar laga mat få vara där.

  41. stefan:

    4 stjärnor

    Funkar utmärkt. Jag gör fisk i mikron också. 7-10 minuter för kokt torsk, beroende på mikro.

  42. mange:

    Det verkar som om de som har misslyckat inte har tagit isär baconet och lagt ut skivorna en och en..
    Ibland måste man vara övertydlig.

  43. Rikard:

    0 stjärnor

    Bacon blev knaprigt och fint, men kladdigt att packa upp baconskivorna ur pappret så efter ett paket bacon hade man hela bänken full och ända upp till armhålorna i flott.
    Men det värsta av allt va hur smaklöst det blev. Perfekt sätt att tillaga bacon om man inte tycker om bacon.

  44. Saara:

    5 stjärnor

    Funkade perfekt 😀 körde 2 min, kollade, 2 min till, kollade igen, och avslutade 2 min till = 6 min och det blev perfekt. Hade dubbla tjocka hushållspapper under och på, fastnade lite men var lätt och ta loss, inget papper kvar på baconet.

  45. stefan:

    Ärligt :) Ni som inte lyckas med detta, klarar ni av att steka någonting i en stekpanna? Eller göra mat överhuvudtaget?
    Måste vara ett av dom enklaste recepten någonsin som fungerar utmärkt, om man inte har en dålig micro.

  46. Stefan:

    Martin. Hoppas du har provat innan du kommenterar.
    Allt är värt att prova en gång.
    Och har du inte provat är din kommentar inte värt någonting pga att du inte vet:)

  47. Tomas:

    5 stjärnor

    Självklart måste man lägga skivorna individuellt och inte i en stor klump. Borde inte behöva sägas. Jag körde fyra skivor åt gången i 3 min och det blev helt perfekt. Fattar inte vad dom som skriver att det inte funkar har hållt på med. Det blir inget kladd alls, allt är kvar i pappret, bara att slänga i komposten. Bättre det än att spola ner i avloppet.

  48. Ullis:

    4 stjärnor

    Funkar kanon med ett halvt pkt och gärna på kaffefilter. Tänk på att ju större mängd desto längre tid i micro. Ska testa med en bit rökt fläsk i tunna skivor oxå, godare än bacon i paket. Ett tips när man skivar är att först lägga det i frysen en halvtimme!

  49. Eva Strömberg Carlsson:

    3 stjärnor

    För att få mina bacon knapriga så var jag tvungen att ta dem en sväng i stekpannan också. Men helt klart ett alternativ för alla studenter som kanske bor i ett rum nånstans och inte har tillgång till en riktigt spis. Men jag själv fortsätter nog att steka mina på spisen.

Totalbetyg: 3,3 baserat på 42 betyg

Kommentera detta Bacon i micro recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013