Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Saag Palak paneer

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Lägg spenaten i en kastrull och häll på lite vatten så att den inte bränns vid.
  2. Koka spenaten tills den börjar mjukna och ställ den sedan åt sidan.
  3. Skär paneer-osten i ½ cm-tärningar.
  4. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och osten tills den har blivit gyllenbrun runt om.
  5. Ta upp osttärningarna.
  6. Krossa vitlöken med baksidan av en kniv. Skala och riv ingefäran. Hacka chilin.
  7. Lägg gröbnsakerna i kastrullen och stek i 1 minut under ständig omrörning.
  8. Tillsätt den kokta spenaten och dess spad. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
  9. Lägg därefter tillbaka den stekta paneer-osten i kastrullen tillsammans med gram masala och muskoten.
  10. Låt sjuda i ytterliggare 10 minuter.
  11. Hacka koriandern.
  12. Rör till sist ned vispgrädde och koriander och smaka av med lite salt.
  13. Låt det sjuda i försiktigt i 5 minuter.
  14. Servera med raita och indiskt bröd.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?