Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Parmesankyckling

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader och grill.
  2. Klä en ungsplåt med aluminiumfolie.
  3. Vispa äggvitan och blanda med lite salt och peppar.
  4. Lägg den rivna parmesanosten på en annan tallrik.
  5. Doppa kycklingfiléerna först i äggvita och därefter i parmesanost.
  6. Grilla kycklingen i övre delen av ugnen 6-7 minuter per sida tills den fått färg och är genomstekt.
  7. Koka potatistärningarna i lättsaltat vatten i 10-12 minuter. Låt sugar snap peas koka med under de sista 5 minuterna.
  8. Skölj babyspenaten och blanda den med potatis, sugar snap peas, vinäger och olivolja.
  9. Servera med potatissalladen underst och kycklingen på toppen.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc (Sydafrika, 99 kr, varunr: 2051)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?