Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Panettone

Ingredienser (12 portioner)

Tillagning

  1. Blanda jästen med 5 dl mjöl, socker, salt och vaniljsocker.
  2. Tillsätt smöret som bör vara ca 50 grader.
  3. Tillsätt ägg och rivna citrusskal.
  4. Blanda samman till en deg. Jäs 30 minuter.
  5. Slå ner degen och låt jäsa i 30 minuter till.
  6. Värm ugnen till 200 grader.
  7. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång 1 ½ liters sockerkaksform.
  8. Ta upp degen och arbeta samman den. Lägg den i sockerkaksformen.
  9. Ställ den vid spisen att jäsa ca 30 minuter.
  10. Ställ in formen på galler längst ner i ugnen, sänk temperaturen till 175 grader och grädda 35-40 minuter.
  11. Känn med en provsticka så att kakan stelnat.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?