Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Kålpudding à la LCHF

Ingredienser (6 portioner)

Tillagning

  1. Blanda färs, vispgrädde, ägg och keso.
  2. Krydda med lökpulver, örtsalt och svartpeppar.
  3. Häll över smeten i en smord stor ungsfast form och jämna till.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Stek den strimlade vitkålen i smör i en stekpanna. Den ska bli mjuk och gärna få lite färg.
  6. Bred över kålen på köttfärsen.
  7. Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret/tärningen.
  8. Häll buljongen över kålpuddningen.
  9. Grädda i ugn i ca 45 minuter.
  10. När puddingen gått i ca 30 minuter i ugnen häller man av 3 dl av buljongen och blandar med grädden. Koka tills den reducera till ungefär hälften. Krydda med salt, peppar och soja.
  11. Ät kålpuddningen med gräddsåsen och några osockrade lingon.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?