Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Grytstek i lergryta

Ingredienser (6 portioner)

Tillagning

  1. Lägg lergrytan i blöt.
  2. Skär köttet i fyrkanter, bryn det runt om i panna c:a 10 minuter.
  3. Ansa och slanta grönsakerna.
  4. Blanda ner allt tillsammans med köttet.
  5. Tillsätt vinet, buljongen, låt småkoka ihop.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Krossade vitlökklyftorna och lägg i.
  8. Dofta över mjölet.
  9. Lägg över allt i lergrytan.
  10. Sätt i kall ugn, ställ den på 225 grader, låt grytan stå c:a 1 timme tills köttet är mört.
  11. Garnera med klippt persilja.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Pech-Latt (Frankrike, 93 kr, varunr: 2233)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?