Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Grahamsrutor med vetekli

Ingredienser (20 portioner)

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm fingervarmt.
  3. Lös jästen i degvätskan.
  4. Tillsätt honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
  6. Kavla ut degen till en 1 cm tjock degplatta och skär ut 20 rutor. Lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
  7. Låt jäsa i 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Pensla rutorna med vatten och strö på vetekli.
  10. Sätt in i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter. Grädda totalt i 10-12 minuter.
  11. Låt svalna på galler.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?