Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Calzone

Ingredienser (2 portioner)

Tillagning

  1. Vispa ut jästen, olivoljan, houngen och saltet i vattnet.
  2. Arbeta i de båda mjölsorterna till en smidig deg. Jäs i minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Se till att en plåt är inne
  4. Strimla skinkan i 1 cm strimmlor och riv mozzarellan.
  5. Kavla ut degen till två stora rundlar.
  6. Bred ut tomatsåsen på ena halvan av rundeln, strö över mozzarellan och skinkan. Lägg på några blad basilika och strö på torkad oregano.
  7. Fäll över den icke täckta delen över fyllningen. Nyp ihop kanten riktigt ordentligt så att ingen fyllning kan komma ut.
  8. Lägg pizzan på ett bakplåtspapper och gör om ovanstående med den andra rundeln.
  9. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på bakplåtspappret med pizzorna.
  10. Grädda mitt i ugnen i 9-11 minuter tills pizzorna höjt sig och fått fin färg.
  11. Häll på lite olivolja på den heta calzonen och strö på lite oregano.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?