Recept trattkantareller med renskav och lingon

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Trattkantareller med renskav och lingonStjärnrecept

Svamp i alla dess former är oslagbart. Och kan det bli mer ekologiskt? I det här receptet finns flera av naturens tillgångar. Vilda råvaror är alltid att föredra. Smaken är överlägsen och de kräver inte så mycket energi när de framställs.

Receptet är hämtat ur boken Kalf-Hansens ekologiska kök - Lustfyllt året runt (Prisma). Köp den på Bokus för 182 kr.

Utskriftsvänlig version

Trattkantareller med renskav och lingon med sökord som närproducerat, lingon, ruccola, rune kalf-hansen och kantareller

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 liter rensade trattkantareller
  • 2 hackade gula lökar (200 g)
  • cirka 100 g fryst renskav
  • 50 g rucola
  • 25 g smör
  • salt och peppar
  • Rårörda lingon
  • 1 dl lingon
  • 2 msk socker

Tillagning

  1. Rör samman lingonen och sockret i en skål.
  2. Tina skaven något och skär den i breda strimlor.
  3. Stek löken i smöret i en stekpanna. Låt köttet steka med tills det är klart. Tillsätt svampen och fortsätt steka cirka 5 minuter på ganska hör värme. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner de rårörda lingonen och rucolan. Servera!

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Frankrike, 115 kr, varunr: 5283)

Kommentera detta Trattkantareller med renskav och lingon recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013