Recept tabbouleh

Hoppa till innehållet
Recept centralen

TabboulehStjärnrecept

En enkel och mycket god mezesallad med libanesiskt ursprung.

Utskriftsvänlig version

Tabbouleh med sökord som sallad, meze, billigt, enkelt och tillbehör

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl bulgurvete
  • 4 tomater, fint tärnade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 msk bladpersilja, hackad
  • 1 msk färsk mynta, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.

8 kommentarer

  1. hh:

    asså receptet är fel det är inte så man gör en riktig taboli

  2. Libanesen:

    0 stjärnor

    Detta är bulgursallad INTE tabbouleh! Hahaha så roligt att ni hittar på eget recept till tabbouleh och säger att det är libanesiskt!

  3. Svensken:

    Så tråkigt att ni som vet hur man gör inte vill berätta det . .

  4. Piraten:

    1 stjärnor

    AARGHH!

  5. nadya:

    1/2 dl småbulguvete
    en bunk bladpersilja, hackad
    1 hel pressad citron
    låt bulgur i kall vatten cirka 1/2 timma tils blir mjuk.
    sist blandar man med saladen ,citron och olivoljan ,salt och peppar .

  6. tina:

    Här är tabouleh gjort på riktigt!
    Datoröversatt recept hämtat från internet :)
    För att ge näring fyra till sex gäster, börja med en kopp finhackad Bulgurvete i en stor glasskål. Häll en kopp och en halv kokande vatten på den, och låt blandningen sitta i 30 minuter. Därefter använda en sked att blanda i 1/3 kopp citronsaft och salt och peppar. Chill omfattas i kylskåpet i minst en timme.
    Om du vill avsluta ditt tabbouleh, tillsätt två klasar av persilja, fyra salladslöken, två tomater, och ungefär fem blad mynta, samtliga finhackade som möjligt. Returnera den i kylskåpet en timme till-inte mer-och den är redo att tjäna. Du kan lägga till extra citronsaft, lite olivolja, eller något annat du precis innan servering.

  7. Suryoyo:

    5 stjärnor

    Älskar tabbouleh, men den har dock inte ett libanesiskt ursprung som det står här. Tabbouleh kom från syrierna och spreds sedan till sina Libanesiska och Palestinska grannar som anammade salladen. Tabbouleh äts ofta bland syrier, palestinier och libaneser och tillhör deras kök men själva ursprunget är alltså syrien och det var därifrån den spreds till Libanon och Palestina.

  8. Benny:

    0 stjärnor

    Ni som kommer frön syrien, är på vis set sådär när den kommer till Lbanon. jag är Assyrier och du kan säga Syrianer och komer från Libanon, min mamma är från SSSSyrien, jag vet att Taboule är Libanesisk. det är inte KKKKima. Vr snäll rätta dina kunskap. och hitta annat mat rätt om du vet om.

Totalbetyg: 1,5 baserat på 4 betyg

Kommentera detta Tabbouleh recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013