Recept syltad ingefära

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Syltad ingefära

En god ingrediens till bakver, pajer och andra efterrätter. Blir mycket billigare om man gör den själv än köper färdig.

Utskriftsvänlig version

Syltad ingefära med sökord som ingefära, socker, sockerlag, billigt och enkelt

Ingredienser (1 portion)

  • 200 g färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • 400 g socker

Tillagning

  1. Skala ingefäran.
  2. Skär den i centimeterstora bitar, runda av hörnorna lätt.
  3. Koka dem mjuka i rikligt med vatten. Tar c:a 1 timme.
  4. Koka upp 2 dl vatten till lagen.
  5. Lägg i den kokta ingefäran och sjud den c:a 1 timme.
  6. Tag upp ingefäran och lägg den i glasburkar.
  7. Koka ihop lagen på stark värme utan lock, c:a 5 minuter.
  8. Häll lagen över ingefäran och sätt genast på lock.
  9. Förvara svalt.

Kommentera detta Syltad ingefära recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013